Lima

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Lima is de hoofdstad van Peru en met meer dan vier miljoen inwoners ook de grootste stad van het land. De stad, specifieker benoemd als Lima Metropolitana en door de Spanjaarden gesticht als Ciudad de los Reyes, is tevens hoofdstad van de provincie Lima. Samen met het naburige Callao is het de grootste stedelijke agglomeratie van het land met ongeveer acht miljoen inwoners. Lima-Callao is tevens de grootste stedelijke agglomeratie van de Amerikaanse westkust.

Lima ligt in het dal van de rivier de Rimac, aan de kust van de Grote Oceaan. Lima's klimaat is vochtig maar subtropisch mild, zonder extreme hitte of koude. De centrale kust van Peru toont een reeks van microklimaten vanwege de Humboldtstroom. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 18,5° C tot 19° C met een maximale jaarlijkse zomertemperatuur van ongeveer 29° C. De zomer duurt van december tot april, met temperaturen variërend tussen 28° C en 21° C. De winter duurt van half juni tot september, met temperaturen variërend tussen de 19° C en 12° C. De laagste temperatuur die tot nu toe werd geregistreerd was 8° C. De hemel is gedurende de winter bewolkt, in de zomer is er meestal een heldere lucht waarneembaar.

De relatieve luchtvochtigheid is zeer hoog, wat leidt tot aanhoudende mist in juni en december tot de zomer. De regenval is bijna nihil. Lima heeft slechts 1284 uren zonneschijn per jaar. Juli heeft gemiddeld slechts 28,6 uur zonneschijn, en januari 179,1 uur. Dit zijn gezien de geografische ligging uitzonderlijk lage waarden


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Lima; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Lima"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen