Linz

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Linz is een statutaire stad in Oostenrijk, gelegen aan de rivier de Donau. Het is de hoofdstad van de deelstaat Opper-Oostenrijk en met 188.968 inwoners (2006) de derde stad van het land. Het is een belangrijke industriestad. Het is ook de stad van de wiskundige Johannes Kepler en de componist Anton Bruckner, die er allebei werkten. De universiteit van Linz is naar Kepler genoemd en het conservatorium naar Bruckner. In 2009 is Linz een van de beide culturele hoofdsteden van Europa.

[bewerk] Economie

Linz is tegenwoordig nog steeds een industriestad. Voestalpine, vroeger een grote staalfabriek (die als Hermann Göring Werke tijdens de Tweede Wereldoorlog werd opgericht en beroemd werd vanwege de procedure van LD (Linz-Donawitz) voor de productie van staal) en Chemie Linz maakten Linz een van belangrijkste economische centra van Oostenrijk. De stad heeft ook belangrijke tabaksindustrie.

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Linz; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Linz"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen