Lopik

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
ligging van Lopik
ligging van Lopik

Inhoud

[bewerk] Algemene Informatie

Lopik is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente telt 14.017 inwoners en heeft een oppervlakte van 79,40 kmĀ². Het naar Lopik genoemde radio- en televisiezendstation staat sinds een gemeentelijke herindeling in de gemeente IJsselstein. Er staat nog wel een middengolfzender in de gemeente. De gemeente is in zijn geheel gelegen in de Lopikerwaard.

[bewerk] Tips

  • Klikt u hier voor diverse groepsuitjes in de buurt van Lopik in de provincie Utrecht
  • Klikt u hier voor leuke arrangementen in de regio Utrechtse land

[bewerk] Dagje Uit

In Lopik zijn diverse bezienswaardigheden zoals archeologische vondsten en bijvoorbeeld de oudste boerderij van Lopikerwaard.

- Bezienswaardigheden Lopik

[bewerk] Kunst & Cultuur

In de Lopikerwaard is men bezig met diverse archeologische opgravingen. Hierbij gaat het er uiteraard vooral om een beeld van de geschiedenis van de streek te vormen. In de zomer van 2004 zijn er nog diverse scherven van aardewerk opgegraven waar een amateur archeoloog een viertal potten van heeft kunnen restaureren. Waarschijnlijk zijn dit overblijfdselen uit de elfde of twaalfde eeuw. De vondst is in zoverre belangrijk dat er in de Lopikerwaard, tot nu toe, nog niet veel is gevonden van de eerste bewoning tijdens de ontginningen. Even is er de hoop geweest om ook de bewoningsplek, de boerderij, te vinden maar dat is niet gebeurd. Waarschijnlijk ligt die nog ergens verstopt onder de grond.

- Meer over de archeologische vondsten

[bewerk] Sport & Recreatie

De omgeving van Lopik is bijzonder geschikt om wandelingen te maken. Alle wandelroutes staan met rode pijlen op kleine schildjes aangegeven. Uiteraard zijn er ook diverse fietsroutes door de prachtige omgevving uitgezet.

- Lopikerwaardroute (fiets)
- Wandelingen Lopik
- Fietsroutes Lopik

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Lopik; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Lopik"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen