Maarssen

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
ligging van Maarssen
ligging van Maarssen

Inhoud

[bewerk] Algemene Informatie

Maarssen is een gemeente ten noorden van de stad Utrecht. Het dorp Maarssen bestaat uit twee delen, gescheiden door het Amsterdam-Rijnkanaal. Ten oosten daarvan ligt het oorspronkelijke dorp, ook wel aangeduid als Maarssen-Dorp; ten westen ligt de wijk Maarssenbroek, waar zich ook het station bevindt. Maarssen-Dorp ligt behalve aan het kanaal ook aan de rivier de Vecht.

[bewerk] Tips

  • Klikt u hier voor diverse groepsuitjes in de buurt van Maarssen in de provincie Utrecht
  • Klikt u hier voor leuke arrangementen in de regio Utrechtse land

[bewerk] Overnachten

In Maarssen vindt men het Carlton President Hotel, het ligt (met de auto) slechts vijf minuten van het centrum van Utrecht en de Jaarbeurs en is voor zakenmensen dus een ideaal gesitueerd hotel. Het hotel is uitgerust met de nodige luxe, zoals een fitnessruimte, solarium en een stomerij. Ook ligt het maar een half uurtje van Schiphol.

- Hotel in Maarssen

[bewerk] Dagje Uit

De Tienhof
De Tienhof is een galerie en beeldentuin in Maarssen. Het beste tonen van wat er op het gebied van figuratieve beeldhouwkunst te vinden is. En dat geplaatst in een omgeving die het verdient. Dat is de doelstelling van Louis de Vocht in zijn beeldentuin De Tienhof. Natuurlijk is het zijn selectie en zijn er grenzen aan de mogelijkheden van de tuin. En daarnaast speelt variƫteit een rol. Naast nieuw werk van vaste deelnemers heeft hij ook weer een aantal nieuwe deelnemers uitgenodigd. Deelnemende kunstenaars en bezoekers zijn steeds enthousiast, dus alle reden om te verwachten dat ook dit 8e jaar weer een succes wordt. Een bezoek aan de Tienhof is beslist een aanrader.

- De Tienhof Maarssen

[bewerk] Avondje Uit

Een echte aanrader om een avondje te gaan eten is Restaurant de Nonnerie, het is gevestigd in een oud herenhuis. Het monumentale pand, gelegen aan de rivier de Vecht, is met haar verschillende ruimtes ook zeer geschikt voor bruiloften, bedrijfsfeesten en andere evenementen. Er wordt zowel a la carte aangeboden als private dining.

- Restaurant de Nonnerie

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Maarssen"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen