Maastricht

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
ligging van Maastricht
ligging van Maastricht

Leeuwarden

Inhoud

Algemene informatie:

Maastricht is de gezellige hoofdstad van Limburg en tevens ook de oudste stad van Nederland. De stad heeft een grote aantrekkingskracht. Hierdoor maken studenten, winkelende mensen, volle terrasjes en veel restaurants en cafe’s dat de stad een levendig straatbeeld heeft. In Maastricht is bijna alles anders dan in de rest van Nederland, de sfeer van vroeger is hier nog duidelijk te zien in de oude binnenstad. Eeuwenoude kerken, prachtige gevels, mooie pleinen, kerken, theaters, musea en meer dan 1.600 indrukwekkende monumenten zorgen ervoor dat de stad erg populair is.


Overnachtingen:

Een weekendje Maastricht? Een overnachting in een van de hotels, bed & breakfast, groepsaccommodaties of op een van de campings in de zuidelijkste stad van Nederland is een aanrader!

- Hotels

- Bed & Breakfast

- Groepsaccommodaties

- Campings

- weekendje weg maastricht

Dagje Uit:

Wanneer u een dagje Maastricht doet hoeft u zich niet te vervelen! Bij een bezoek aan deze stad kunt u Basiliek van St. Servaas en de O.L. Vrouwebasiliek natuurlijk niet overslaan en ook het Bonnefantenmuseum is erg leuk om een bezoek aan te brengen. Bij een meerdaags verblijf in Maastricht zijn er ook leuke uitstapjes in de buurt zoals de grotten St. Pietersberg en het fort St. Pieter, Kazemattenmuseum en een bezoekje aan kasteel Hoensbroek

- uitjes maastricht

- Valkenburg

- thermae 2000

- Het Sprookjesbos

- Arrangementen

- Rondje Maastricht

- Rondvaarten in Maastricht

Avondje Uit:

Een gezellig avondje uit kan bij een bezoek aan Maastricht natuurlijk niet missen. Een lekker hapje eten in een restaurant, avondje naar een theater of gezellig naar een cafe of bar? In het stadscentrum is het geen probleem!

- Restaurants

- Cafe’s

- Bioscopen

- Theaters

- Discotheken

- Avondje uit

- Uitjes Maastricht

- theateragenda in maastricht

Bedrijfsuitje:

Hebben u en uw afdeling iets te vieren, maar geen idee wat u moet organiseren? Organiseer dan een bedrijfsuitje in Maastricht. Maastricht heeft veel te bieden, van een actieve steptocht tot een rondvaart of een workshop vlaaien bakken.

- Bedrijfsfeesten in Maastricht

- Bedrijfsuitjes Maastricht

- Events in de regio Maastricht

Funshopping

- Koopzondagen

- Markten

- TIP! Maasmechelen Village Outlet ShoppingKunst en Cultuur:

Maastricht en Limburg is samen één. Achter de rijkdom van een bewogen geschiedenis, die terug te zien is in de vele monumenten, schuilt een moderne stad. Prachtige pleinen en groene buitenruimtes zijn een goede achtergrond voor belangrijke culturele evenementen zoals Musica Sacra en De Nederlandse Dansdagen.


- Musea & galeries

- SInt Pietersberg Natuur, Cultuur & Historie (grotten)

Sport & Recreatie:

Er zijn veel mogelijkheden in het zuiden van Nederland om in Maastricht een dagje sportief/actief bezig te zijn. Ook een dagje naar een pretpark is een leuk uitstapje.

- Wandel& Fietsroutes

- Health en Beauty

- Parken

- Recreatiegebieden


Vervoer:

Maastricht is uitstekend bereikbaar met de auto, per bus, per trein en zelfs per vliegtuig. Eenmaal in Maastricht aangekomen kunt u uzelf in de stad ook goed met het openbaar vervoer verplaatsen. Met de auto. De A2 zorgt voor een goede verbinding in de richting Eindhoven of Luik terwijl de A76 Maastricht verbindt met steden zoals Aken en Keulen. Ook uit de richting Tongeren is er een goede verbinding. In Maastricht zelf is er voldoende gelegenheid om te parkeren. De stad beschikt over het Parkeerroute Infomatie Systeem (PRIS). De ruim 7000 parkeerplaatsen zijn verspreid over de stad en overzichtelijk weergegeven door het PRIS. Bij het binnenkomen in de stad ziet u al waar er parkeerplaatsen vrij zijn.

Per trein. Treinen uit Nederland en België doen het station in Maastricht aan. Het centraal station ligt op loopafstand van het centrum en station Maastricht-Randwyck op loopafstand van het MECC. Per bus. Maastricht is uitstekend per bus bereikbaar. Bussen van Hermes en Limex zorgen voor goede verbindingen vanuit de regio en De Lijn verzorgt verbindingen vanuit België.

Binnen de stad wordt het openbaar vervoer grotendeels verzorgd door Stadsbus Maastricht. Het lijnennet is zo geconstrueerd dat alle delen van de stad goed per openbaar vervoer bereikbaar zijn. Met het vliegtuig naar Maastricht. Op korte afstand van Maastricht liggen de vliegvelden Maastricht-Aachen Airport en Liege Airport.

- Bus

- Trein

- Parkeerroute informatie systeem


Fiets en autoverhuur:

Komt u met het openbaar vervoer naar Maastricht en wilt u voor een weekendje een auto huren of komt u om te fietsen in de stad of de parken maar er is geen mogelijkheid om uw eigen fiets mee te nemen? Verschillende verhuurbedrijven voldoen graag aan uw wensen zodat u een verblijf naar wens heeft.

- Fietsverhuur

- Autoverhuur

Persoonlijke instellingen