Macedonië

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Marcedonië
Marcedonië

Macedonië, officieel de Republiek Macedonië is een land op de Balkan. Het land grenst aan Albanië in het westen, aan Kosovo en Servië in het noorden, aan Bulgarije in het oosten en Griekenland in het zuiden. In verband met een meningsverschil met Griekenland over de naam wordt het land bij diverse internationale organisaties Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië genoemd (soms aangeduid met de Engelse afkorting FYROM, the former Yugoslav Republic of Macedonia).

Macedonische geld
Macedonische geld
Ohrid
Ohrid

[bewerk] Steden

De belangrijkste steden in Macedonië zijn:

[bewerk] Talen

De enige officiële taal van Macedonië is het Macedonisch, dat in Bulgarije door sommigen als een dialect of variëteit van het Bulgaars wordt beschouwd.

In gemeenten in West-Macedonië (aan de grens van Albanië en Kosovo) waar meer dan 20% Albanezen wonen kan het Albanees gebruikt worden voor vragen aan de overheid.

Verder spreken de meeste mensen Servisch, doordat Macedonië onderdeel van Joegoslavië was. Ook wordt er lokaal Turks en Romani gesproken.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Macedonië; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen