Madison Square Garden

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Het Madison Square Garden is een van de bekendste hallen ter wereld. MSG heeft een eigen televisiekanaal en een eigen marktslogan. MSG is te vinden in New York. De hal, die plaats biedt aan een kleine 20.000 toeschouwers, wordt gebruikt voor verschillende sportevenementen, waaronder boksen, basketbal en ijshockey. Ook is de MSG bekend als podium voor muziekconcerten. Beroemdheden als Eric Clapton, Elvis Presley, Michael Jackson, Neil Diamond, Madonna, Elton John, Paul McCartney, Sting, Mariah Carey, Bruce Springsteen & E-street band en vele anderen traden hier op. In 2004 was MSG de locatie waar de Republikeinen onder leiding van George W. Bush hun partijconventie hielden.

De huidige MSG is de vierde "Garden" met deze naam. De eerste werd in 1879 gebouwd aan de Madison Square en werd als circustent gebruikt. Later, in 1890, werd deze hal gesloopt, waarna op dezelfde locatie een nieuwe MSG gebouwd werd. In 1925 werd de derde MSG geopend op het kruispunt van 50th Street en 8th Avenue. De huidige MSG werd geopend in 1969 en is te vinden boven het Pennsylvania Station op het kruispunt van de 33rd Street en 7th Avenue.

De MSG, die ook een congrescentrum, bioscoop en een theater bevat, is ook te huur voor privéfeesten. De worstelbond WWE (World Wrestling Entertainment) huurt regelmatig de MSG af voor belangrijke events. WrestleMania I, X en XX zijn er gehouden, net als verschillende SummerSlam en Survivor Series PPVs.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Madison Square Garden; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.


Klik hier om terug te gaan

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen