Margraten (gemeente)

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Margraten is een gemeente in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg. De gemeente telde op 1 juli 2006 13.507 inwoners (bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 5767 hectare.

De huidige gemeente Margraten is bij de gemeentelijke herindeling op 1 januari 1982 tot stand gekomen. Op die datum zijn de tot dan toe zelfstandige gemeenten Margraten, Cadier en Keer, Noorbeek, Mheer, Bemelen en Sint Geertruid, alsmede de kern Scheulder van de voormalige gemeente Wijlre, samengevoegd.

[bewerk] Bezienswaardigheden

  • Margraten geniet internationale bekendheid door de aanwezigheid van de Amerikaanse militaire begraafplaats. Op deze begraafplaats liggen 8302 soldaten begraven.
  • De Sint Margaritakerk in Margraten bestaat uit een 14e eeuwse toren, een nu als zijkapel dienend koor uit de 15e eeuw en een dwars daartussen geplaatst mergelstenen schip met koor uit 1922-1928 naar ontwerp van Alphons Boosten.
  • Het kasteel van Mheer
  • De Van Tienhovenmolen te Bemelen
  • Het Afrikacentrum in Cadier en Keer

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Margraten; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen