Marrakesh

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Marrakesh of Marrakech is een stad in het westen van Marokko en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Marrakesh heeft circa 820.000 inwoners. De stad is een van de vier koningssteden van Marokko, samen met Fez, Meknes en Rabat. De stad is gelegen op de vruchtbare Haouzvlakte, aan de voet van de Hoge Atlas.

Marrakesh is in 1062 gesticht door Yusuf ibn Tashfin en het was de hoofdstad van het rijk van de Almoraviden. In de twaalfde eeuw was het de hoofdstad van de Almohaden. De stad was een belangrijke handelsstad voor de karavaanroutes in de Sahara. Na de Franse bezetting in 1913 werd het moderne gedeelte van de stad gebouwd.

De historische kern van de stad, de Medina is door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. Het centrale plein van de stad, Djemaa el Fna, is erg populair bij toeristen, evenals de ernaast gelegen souk met zijn pittoreske steegjes en kraampjes met allerlei handelswaren. Beiden hebben een voor de beleving van Europeanen exotische sfeer. Overdag zijn er op het plein, waar vroeger executies plaatsvonden, vandaar de naam, die betekent "Plein des Doods", veel straatartiesten, waaronder ook slangenbezweerders, en 's avonds staan er tientallen eetkraampjes. Verder bevindt zich de bekende Ben Youssef medersa koranschool, in deze stad.

[bewerk] Bezienswaardigheden


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Marrakesh; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Marrakesh"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen