Medellín

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Medellín is een stad in het noordwesten van Colombia. Het is de hoofdstad van het departement Antioquia en telde in 2006 2,4 miljoen inwoners. Hiermee is de stad na Bogota en Cali de grootste stad van het land. Medellín is gelegen in de Valle de Aburrá en het gelijknamige metropolitane gebied Valle de Aburrá, een gebied met meer dan 3,2 miljoen inwoners en een industrieel en commercieel centrum. De rivier de Medellín loopt langs de stad. De stad werd in 1616 opgericht door Francisco Herrera y Campuzano. Aan het eind van de 20ste eeuw had de stad te maken met veel geweld en criminaliteit, onder andere door het kartel van Medellín, onder leiding van Pablo Escobar. Waar in Medellin aan het eind van de jaren tachtig van de twintigste eeuw gemiddeld 4000 moorden per jaar gepleegd werden, is de stad de laatste jaren er een stuk veiliger op geworden en zijn de criminaliteitscijfers spectaculair gedaald.

[bewerk] Cultuur

Medellín staat bekend als de stad van de eeuwige lente. Inwoners van de stad worden vaak Paisas genoemd, al is dit officieel een benaming voor mensen uit de Paisa regio die bestaat uit de provincies Antioquia, Risaralda, Quindío en Caldas.


Festivals

Het belangrijkste festival van de stad is de Feria de las Flores (bloemenfeest), wat elk jaar begin augustus plaatsvindt. Het hoogtepunt van dit feest is de parade die aan het eind wordt gehouden, waarbij enorme bloemstukken door de stad worden gedragen. Een onderdeel van het festival is de verkiezing van de Reina Internacional de las Flores (internationale bloemenkoningin). Andere evenementen zijn onder andere het Internationale Pöeziefestival, het Jaarlijkse Tangofestival, het Humorfestival en de Optocht van Mythes en Legendes.


Sport

Medellín kent twee grote voetbalclubs, Atlético Nacional en Independiente Medellín. Atlético Nacional behoort tot de beste en meest populaire clubs van het land en de wedstrijden tussen beide teams zijn grote evenementen. Daarnaast is Medellín de geboortestad van de wielrenner Santiago Botero en staat de stad bekend om haar goede zwemteams.


Vervoer

Medellin kent twee busstations: Terminal Del Norte en Terminal Del Sur. Daarnaast heeft Medellin als enige Colombiaanse stad een metrosysteem. Dit Metrosysteem is verbonden met de Metro Cable, een kabelbaan systeem passagiers vervoert naar de hoger gelegen wijken van Medellin.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Medellín (Colombia); het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.


Klik hier om terug te gaan

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen