Messina

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Messina is een stad in het noordoosten van Sicilië, Italië. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, en ligt aan de Middellandse Zee. De stad heeft ruim 248.000 inwoners (2005).

De stad ligt zeer dicht bij het Italiaanse vasteland, waardoor zeer veel verkeer bij de stad per veerboot de Straat van Messina oversteekt van en naar het eiland. Om deze reden is er al lang sprake van, dat er bij de stad een brug gebouwd wordt tussen het eiland en het vasteland. De kleinste breedte van de straat van Messina is ongeveer 4 kilometer, wat ook de minimale lengte van de brug bepaalt.

[bewerk] Bezienswaardigheden in en rondom Messina

  • Dom van Messina, met klokkenspel om 12.00 uur
  • Nationaal museum
  • Zoölogisch museum
  • Hoogspanningskabel; (ooit de langste overbrugging ter wereld
  • Fraaie kerken
  • De geologische Tijd Messinien is genoemd naar de stad Messina. Het Messinien werd in 1867 voor het eerst beschreven door de Zwitserse geoloog Karl Mayer-Eymar, aan de hand van fossielen die hij tussen een afwisseling van gipslagen in de omgeving van Messina vond. Hij noemde de tijdsnede Messinien en kon deze aan de hand van de fossielen aan het einde van het Mioceen plaatsen. De gipspaketten zijn een aanwijzing voor de Messiniaanse saliniteitscrisis, waarbij de Middellandse Zee afgesloten was van de Atlantische Oceaan en geleidelijk opdroogde.


Klik hier om terug te gaan!


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Messina; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Messina"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen