Metro van Kioto

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

De Metro van Kioto is het metronetwerk van de stad Kioto. Het netwerk wordt geëxploiteerd door de stedelijke vervoersmaatschappij van Kioto. De treinen rijden tussen 5.30 uur en 23.30 uur. Er zijn geen nachttreinen. De frequentie varieert tussen 4 en 7,5 minuten. Het netwerk bestaat uit 2 lijnen:

  • Karasuma-lijn
  • Tōzai-lijn

[bewerk] Karasuma-lijn

De Karasuma-lijn loopt van zuid naar noord. De lijn is verbonden met de Kintetsu-Kioto-lijn naar Nara. De totale lengte bedraagt 13,7 km. Het eerste deel van de lijn, tussen Kyōto en Kitaoji werd op 1 april 1981 geopend. Het laatste deel van de lijn werd op 3 juni 1997 in bedrijf genomen.

[bewerk] Tōzai-lijn

De Tōzai-lijn vertrekt van het zuidoosten van de stad, en loopt dan van oost naar west door het centrum van Kioto. Dagelijks gebruiken ongeveer 120.000 mensen deze lijn. De totale lengte bedraagt momenteel 15,1 km. Het eerste deel van de lijn, tussen Daigo en Nijō werd op 12 oktober 1997 geopend. Het laatste deel van de lijn, tussen Daigo en Rokujizō werd op 26 november 2004 in bedrijf genomen.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Metro an Kioto; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.


Klik hier om terug te gaan

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen