Mikonos

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Mikonos is een vrij klein Grieks eiland in de Egeïsche Zee, een der Cycladen, gelegen tussen Tinos, Siros, Paros en Naxos, in de buurt van Delos. Het eiland en gelijknamige gemeente heeft een oppervlakte van 86km2, en telt zo’n 6200 inwoners.

[bewerk] Bezienswaardigheden

Het landschap, met zijn felle lichtcontrasten en zijn bijna surrealistische schoonheid, waarin de kleuren wit en blauw overheersen, is de voornaamste bezienswaardigheid van Mikonos. Er zijn opvallend veel kerken, kapellen en windmolens aanwezig op het eiland.

  • In de hoofdstad zijn enkele musea een bezoekje waard.
  • De beroemdste kerk is de Panagía Paraportianí Onze-Lieve-Vrouw-bij-de-Poort, op de plaats waar een toegangspoort tot de Venetiaanse citadel (het Kastro) zich bevond. Een deel dateert uit 1425, de rest is 16e en 17e-eeuws.
  • Interessant in de schilderachtige wijk Míkra Enetía Klein-Venetië, waar de huizen tot aan de rand van de zee werden gebouwd.
  • Bezienswaardig is ook het 7,5 km landinwaarts gelegen dorpje Áno Méra, waarvan de fraaie toren van het 16e-eeuwse Tourlianí-klooster zeker in het oog springt. Buiten het dorp verheft zich de heuvel Paleókastro, waar zich vroeger een Venetiaans kasteel bevond, waarschijnlijk gebouwd boven op een antieke stad uit de Oudheid.
  • Ook is Mikonos bekend vanwege de reeds overleden pelikaan Petros.


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Mikonos; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Mikonos"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen