Mindoro

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Mindoro is een eiland in de Filipijnen. Het is 9735 km² groot en heeft ruim 1 miljoen inwoners. Het eiland is opgedeeld in de twee provincies: Occidental Mindoro en Oriental Mindoro. De hoofdsteden van deze twee provincies zijn respectievelijk Mamburao en Calapan. Het eiland behoort tot de noordelijke groep eilanden en ligt ten zuiden van Luzon, het grootste eiland van de Filipijnen.

[bewerk] Economie

De belangrijkste inkomstenbron van het eiland is de landbouwsector. Producten afkomstig van Mindoro zijn bijvoorbeeld vruchten zoals citrus, bananen, lanzones, rambutan en kokosnoten, maar ook rijst, maïs, suikerriet en pinda's. Daarnaast zijn veel inwoners van Mindoro visser, veehouder of kippenboer.

Een andere belangrijke pijler van de lokale economie is het toerisme. Vooral het Apo Reef National Park, Lubang, Puerto Galera, Sabang en Mount Halcon zijn grote trekkers.

[bewerk] Fauna

Mindoro vormt samen met een aantal kleinere omliggende eilanden een aparte biogeografische regio in de Filipijnen, omdat het eiland in de periode met een laag zeeniveau in het Pleistoceen niet met andere eilanden verbonden was. Deze regio heeft overeenkomsten met Groot-Luzon (de twee regio's delen bepaalde Apomys- en Crocidura-soorten en het geslacht Chrotomys), maar herbergt ook unieke dieren als de tamaroe, Anonymomys en Rattus mindorensis, waarvan de verwantschappen eerder in op Groot-Palawan, in de Grote Soenda-eilanden en op het Aziatische vasteland dan in de rest van de Filipijnen moeten worden gezocht.


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Mindoro; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Mindoro"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen