Molokai

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
St. Philomena's Kerk
St. Philomena's Kerk

Molokai is één van de eilanden van Hawaï. Het ligt ten oosten van Oahu, daarvan gescheiden door het 40km brede Kaiwi Kanaal, en ten noorden van Lanai.

Molokaʻi bestaat uit twee uitgedoofde vulkanen, East Molokaʻi en de veel kleinere West Molokaʻi. Het hoogste punt is Kamakou op East Molokaʻi. De East Molokaʻi vulkaan is de zuidelijke helft van een eens veel grotere vulkaan. De noordelijke helft is 1.5 miljoen jaar geleden naar de bodem van de Grote Oceaan gevallen waar het nu als een veld van puin ligt[1]. Het overblijvende deel van de vulkaan op het eiland zijn nu de hoogste klippen van de wereld. Deze klippen zijn te zien in de film Jurassic Park III.

De lage westelijke helft van Molokaʻi is droog en de grond is kaal door begrazing door geiten. De oostelijke helft bestaat uit een plateau bedekt door vochtige bossen.

In het noordwesten van het eiland bevindt zich de Moʻomoni Baai, in het uiterste oosten de Halawa-vallei. De Halawa baai ligt noordoostelijk van het eiland. Niet ver van de plaats Kualapuʻu bevindt zich een vliegveld.


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Zuid-Afrika; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Molokai"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen