Nationaal Park Veluwezoom

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Nationaal Park Veluwezoom is een natuurgebied van 5000 hectare dat beheerd wordt door Natuurmonumenten. Het gebied bestaat uit meerdere gedeelten waaronder diverse landgoederen in het zuidelijk deel van het park.

Het noordelijk deel, het meest natuurlijke deel, bestaat uit bossen als de Imbosch, Schaddevelden, Eerbeekse Veld en 't Asselt. Deze bossen waren oorspronkelijk als productiebos aangeplant, maar het Beheersmaatregelen in de natuur beheer is er nu op gericht om tot een natuurlijk bos te komen. In diverse delen van de Veluwezoom komen grote grazers als edelhert, wild zwijn, Schotse hooglander (rund)Schotse hooglander schapen en IJslander (paard)IJslandse pony's voor.

Het beheer van Natuurmonumenten is het meest intensief in het zuidelijke deel; hier worden de bestaande landgoederen in stand gehouden. Er wordt zelfs op ecologische wijze graan verbouwd.

Het park bevat o.a. een aantal heidevelden met struikheide, gewone dophei, gaspeldoorn en Brem (plant)|brem.

In het park bevindt zich het bezoekerscentrum Veluwezoom.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Nationaal Park Veluwezoom; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen