Nederlands Openlucht Museum

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem :

[bewerk] Een feest van herkenning!

Het museum te Arnhem kent een gevarieerde en omvangrijke collectie gebouwen en gebruiksvoorwerpen uit alle provincies van Nederland. Ook de tuinen en het terrein behoren tot de bijzondere collectie.

[bewerk] Tip

Klikt hier voor diverse arrangementen van het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem

[bewerk] Museumpark

Het museumpark biedt een levendige kijk op 250 jaar dagelijks leven en werken in Nederland. Laat u imponeren door een machtige stoommachine in een Friese zuivelfabriek, help een handje mee met het papierscheppen in de Veluwse papiermolen, ruik de geur van lysol in een Limburgs Kruisgebouw uit de vijftiger jaren en geniet van een drankje in een 19de eeuws Brabants huiskamercaf├ę. Laat u betoveren door de kleuren en de geuren in de kruidentuin, haal herinneringen op in een onvervalst jaren '70 interieur en geniet van de geur en smaak van versgebakken brood in de Zaanse bakkerij. Historische trams vervoeren u door het hele museumpark.

[bewerk] HollandRama: de herinneringsmachine

Maak een wonderlijke herinneringsreis in HollandRama! Een bewegende capsule brengt u met behulp van ingenieuze techniek langs interieurs en stadsgezichten, langs oude en moderne voorwerpen. Nu eens kijkt u in de 18e eeuws herenhuis, dan weer omhoog tot in de nok van een draaiende graanmolen. U ziet een bakkerij, maar ook een 18e eeuws Hollands grachtentafereel. Geniet van de geluidseffecten en een prachtige belichting! HollandRama: een verrassende kijk op het leven van gisteren

[bewerk] Tentoonstellingen

Op de benedenverdieping van het Entreepaviljoen vindt u de expositieruimten. Een bonte stoet is een verrassende presentatie van de collectie streekdrachten en sieraden. U treft niet alleen zo'n 50 verschillende drachten, maar ook een prachtig stamboom-overzicht van Nederlandse oorijzers. In de zaal voor wisseltentoonstellingen is er ieder seizoen een nieuwe tentoonstelling gebaseerd op actuele en tot de verbeelding sprekende thema's.

[bewerk] De tuinen

Het museum heeft een flink aantal tuinen, erven, bosschages en bossen, maar het kroonjuweel is toch wel de Kruidentuin met ernaast de Kwekerij. De tuin is gelegen op het hogere deel van de stuwwal waar het museum op ligt en wordt omgeven door een oude muur, die is opgebouwd met bakstenen van een voormalig klooster.

[bewerk] Winter in het Openluchtmuseum

Vanaf 5 december a.s. beleeft u de winter van vroeger in het Nederlands Openluchtmuseum. Slee├źn en schaatsen, stamppot en snijbonen, vroeg onder de wol met een wollen borstrok en een kruik aan je voeten. Laat u verwarmen door winterverhalen en deel uw ervaringen.

[bewerk] Openingstijden 2009/2010

Het is winter in het Openluchtmuseum van 5 december 2009 t/m 17 januari 2010. Het museum is dan elke dag geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Uitzonderingen: Op 5, 24 en 31 december sluit het museum om 17.00 uur. Op eerste kerstdag (25 dec.) en nieuwjaarsdag (1 jan.) is het museum gesloten. Van 1 april t/m 31 oktober 2010 is het museum elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Deze pagina is gebaseerd op de informatie van www.openluchtmuseum.nl

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen