Nieuwenhagen

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Nieuwenhagen is een dorpskern in de gemeente Landgraaf in Nederlands-Limburg. Het oorspronkelijke dorp Nieuwenhagen is tegenwoordig grotendeels in het stedelijk weefsel van de gemeente Landgraaf in Parkstad Limburg opgegaan. In het westen grenst Nieuwenhagen aan het uitgestrekte natuurgebied Brunssummerheide.

Het Spaans Kerkje Een deel van Nieuwenhagen was na de Tachtigjarige Oorlog Spaans (en dus katholiek), waaraan vandaag nog altijd het katholieke kerkje aan het Sjpaans Kentje (Spaans kantje) herinnert. Het is een relatief eenvoudig bakstenen gebouw uit de achttiende eeuw met aan de voorgevel vier ionische pilasters die een eenvoudige fries met daarboven een timpaan in natuursteen dragen. Op het dak staat een kleine houten dakruiter. Het kerkje vormt zonder twijfel een van de belangrijkste bezienswaardigheden op het grondgebied van de voormalige gemeente Nieuwenhagen.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Nieuwenhagen; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen