Oefa

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Oefa is een stad in Rusland en is een van de industriële centra van de Oeral. De stad ligt aan de samenvloeiing van de rivieren Belaja, Oefa en Djomoj op het Oefa-Plateau in de Cis-Oeral. Oefa ligt op ongeveer 100 kilometer van de Oeral en op 1519 kilometer van Moskou. Het is de hoofdstad van Basjkirostan, een autonome republiek in oostelijk Europees-Rusland. De stad heeft een lengte van ongeveer 50 kilometer vanaf het zuidwesten naar het noordoosten en heeft een oppervlakte van 753,7 km².

[bewerk] Klimaat

Oefa ligt in de klimaatzone van het gematigde noordelijke bossteppes. Het klimaat is continentaal en vochtig met warme zomers en gematigd koude winters. De gemiddelde temperatuur bedraagt -14,6 °C in januari, met een minimumtemperatuur van -40 °C. In juli bedraagt de gemiddelde temperatuur 19,3 °C met een maximumtemperatuur van 40 °C. De jaarlijkse neerslag bedraagt 419mm.

[bewerk] Sport

In Oefa bevinden zich ongeveer 1000 sportfaciliteiten, waaronder zes stadions. Oefa heeft een ijshockeyteam genaamd "Salavat Joelajev" die in de hoogste liga speelt van Rusland met als hoogste verdienste een bronzen medaille in 1997. Thuiscompetities worden gespeeld in het "Dvorets Sporta" ("Sportpaleis"). Het voetbalteam van Oefa heet Gastello Oefa dat echter niet hoger heeft gespeeld dan de derde divisie en voetbalt in het Stroitel-Stadion (10.000 zitplaatsen).


Klik hier om terug te gaan


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Oefa; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Oefa"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen