Oostelijk Flevoland

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
 Zuidelijk en Oostelijk Flevoland
Zuidelijk en Oostelijk Flevoland

Oostelijk Flevoland is de derde droogmakerij (of polder) die is aangelegd in het kader van de Zuiderzeewerken, en is heden onderdeel van de Nederlandse provincie Flevoland. Oostelijk Flevoland wordt omgeven door: het Ketelmeer, het Vossemeer, het Drontermeer, het Veluwemeer (de randmeren), de Knardijk en het IJsselmeer. Op 1 januari 2007 had Oostelijk Flevoland 110.270 inwoners.

De polder is aangelegd tussen 1950 en 1957 en heeft een grootte van 540 kmĀ². De ontwikkeling van dit gebied gebeurde door de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders (RIJP).

Lelystad is de grootste plaats in deze polder. Daarnaast liggen er nog Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. De belangrijkste weg door de polder is de A6, die Amsterdam via Lelystad met Emmeloord verbindt. Sinds 1988 is Lelystad via de Flevolijn vanaf Almere te bereiken. Gepland is de spoorlijn Lelystad - Kampen - Zwolle.

Een klein deel van deze polder behoort tot de gemeente Zeewolde: het gehucht Harderhaven, bestaande uit een klein haventje met een paar huizen.

[bewerk] Tip

Klikt u hier voor diverse arrangementen in Oostelijk Flevoland


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Oostelijk Flevoland; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen