Otrobanda

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Otrobanda, ook Otrabanda, is een wijk in Willemstad. De naam komt uit het Papiaments en betekent letterlijk "de andere oever", een verwijzing naar het feit dat Otrobanda vanuit Punda gezien aan de overkant van de Sint Annabaai ligt. Otrobanda vormt met Punda de historische binnenstad van Willemstad.

Otrobanda is ook bekend om de rijke muzikale traditie die ze heeft voortgebracht. Naar de wijk is een platenmaatschappij genoemd; Otrobanda Records.

Otrobanda is tegenwoordig een arme volkswijk. De wijk staat met Punda sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. De Nederlandse zakenman Jacob Gelt Dekker heeft vanaf 2001 een deel van de wijk laten opknappen. In honderd opgeknapte authentieke volkswoningen heeft hij het vijfsterrenhoteldorp Kurá Hulanda gevestigd. Ook bevindt zich er een een congrescentrum, een museum, en een wetenschappelijk instituut.

Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Otrobanda; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Otrobanda"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen