Palawan

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Palawan
Palawan

Palawan is een provincie van de Filipijnen en wordt ook wel genoemd: last frontier van de Filipijnen. Het grootste eiland van de provincie heet tevens Palawan. De hoofdstad van de provincie is Puerto Princesa City. Bij de laatste census in 2007 had de provincie ruim 682 duizend inwoners.

[bewerk] Bevolking

Palawan is een smeltkroes van vele culturele groepen en rassen. De meeste mensen zijn van Malay afkomst. Er zijn echter vele minderheidsgroepen, zoals de Tagbanua, de Batak, de Calamianon, de Pala'wan, de Molbog, de Tausug, de Samal-Bangingi en de Jama-Mapun.

[bewerk] Talen

Op Palawan worden maar liefst 52 verschillende talen geproken. De meeste gesproken taal is Tagalog. Deze taal wordt door 28 procent van de bevolking gesproken. Andere veelgesproken talen zijn Cuyunin (26%), Pinalawan (11%) en Ilonggo (10%). Daarnaast spreken veel mensen, net als in de overige delen van de Filipijnen, ook Engels.

[bewerk] Economie

De meeste inwoners van Palawan zijn arbeiders of boeren. Anderen werken in sectoren zoals het toerisme. Tot het in 1992 verboden werd was de houtkap ook een belangrijke industrie op Palawan.


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Palawan; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Palawan"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen