Palmerston North

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
The Square
The Square

Palmerston North is een stad op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland in de Manawatu-Wanganui-regio en telt 77.600 inwoners.

De stad ligt ongeveer 140 kilometer ten noorden van de hoofdstad, Wellington, midden in de Manawatu Plains, en nabij de rivier de Manawatu. Het ligt 35 kilometer vanaf de monding van de rivier, en 12 kilometer vanaf het begin van de Manawatu Gorge. De stad is een belangrijk verkeersknooppunt, zowel voor weg- als railverkeer.

De binnenstad is georganiseerd rondom The Square, een klein park midden in de stad. De wegen daarrondom lopen parallel en loodrecht op elkaar. Het park bevat het oorlogsmonument, een klokkentoren en een aantal van de bijzondere beelden waar de stad bekend om staat.

De stad heeft een universiteit, de Massey University, die vrijwel een eigen stadje vormt ten zuiden van de Manawatu. Het vliegveld ligt ten noorden van de stad nabij Milson.


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Palmerston North; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen