Panay

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Panay is een van de grotere eilanden van de Filipijnen. Het eiland ligt in de middelste eilandengroep genaamd Visayas. Panay had tijdens de laatste officiële volkstelling in 2000 zo'n 3,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 11.515 km². Op Panay liggen de provincies Antique, Aklan, Capiz en Iloilo. De meest prominente stad van het eiland is de hoofdstad van Iloilo, Iloilo City. Deze stad is tevens het regionaal centrum van de regio Western Visayas.

[bewerk] Flora en fauna

In het zuiden van Panay ligt Sibalom Natural Park. Dit park van 5.511,47 hectare is aangemerkt als een van de 117 belangrijke natuurbeschermingslocaties in de Filipijnen. Recent is hier nog een voor deze plek endemische rafflesia soort ontdekt (Rafflesia speciosa novum). In het park leven ook diverse unieke Filipijnse diersoorten zoals het Visayawrattenzwijn (Sus cebifrons), Prins-Alfredhert (Cervus alfredi), Crateromys heaneyi, Panay-neushoornvogel (Penelopides panini) en de Visayan geribbelde neushoornvogel (Aceros waldeni).


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Panay; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Panay"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen