Paola

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Paola is een dorp en tevens gemeente in het zuiden van Malta met circa 8800 inwoners. Het dorp is vernoemd naar de oprichter ervan, Antoine de Paule, maar is lokaal vooral bekend onder de naam Raħal Ġdid. Het dorp bevindt zich op ongeveer vijf kilometer van de hoofdstad Valletta.

Paola is vooral bekend vanwege de processie op Goede Vrijdag, de lokale voetbalclub Hibernians FC, het Hal Saflieni Hypogeum en de grote kerk die is gewijd aan Christus Koning van het Heelal. In Paola bevindt zich tevens een kerk die gewijd is aan Onze Lieve Vrouwe van Lourdes.

Het feest van Christus Koning wordt jaarlijks gevierd op de vierde zondag van juli; het feest van Onze Lieve Vrouwe van Loudes vindt plaats op de eerste zondag na 15 augustus.

In Paola bevindt zich tevens de enige moskee van het land, die samen met het Islamitisch Cultureel Centrum wordt geleid door Imam Mohammed El Sadi. Daarnaast bevindt zich in dit dorp de enige gevangenis van Malta. Paola wordt gezien als het economische centrum van zuidelijk Malta.


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Paola; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Paola"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen