Papendrecht

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Papendrecht is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 31.466 inwoners (1 juni 2007, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 10,77 km² (waarvan 1,30 km² water). Binnen de gemeentegrenzen liggen geen andere kernen.

Papendrecht wordt voor het eerst genoemd in een document uit 1105. Na 1277, toen een dijk werd aangelegd rondom de waard, ontstond een dorp. Tot 1816 was Papendrecht het bezit van adellijke families en pas daarna kreeg het een eigen gemeentebestuur. De gemeente ging pas echt groeien in de jaren '60 van de 20e eeuw. Het dijkdorp heeft nu een stedelijk karakter.

Het gemeentewapen bevat drie molens: een trasmolen, een korenmolen en een poldermolen. De drie afgebeelde molens zijn er helaas niet meer, maar in het Park Noord Hoekse Wiel staat sinds 30 augustus 1980 een prachtige weidemolen als herinnering aan die tijd. De molen heeft onlangs een restauratie ondergaan en wordt weer vaak bemalen door molenaars.

Papendrecht is een van de gemeenten van de regio Drechtsteden en wordt omringd door de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Graafstroom, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht.

[bewerk] Tips

  • Klikt u hier voor diverse groepsuitjes in de buurt van Papendrecht in de provincie Zuid-Holland
  • Klikt u hier voor leuke arrangementen in de regio IJsselmonde


Deze pagina is Papendrecht; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen