Paphos

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Paphos
Paphos

Paphos of Pafos is een stad op Cyprus, gelegen in het zuidwesten van het eiland, aan de Middellandse Zee. In 2002 had de stad ongeveer 40.000 inwoners. Paphos is de hoofdstad van de westelijke regio van Cyprus.

Paphos is zeer geliefd bij toeristen, en toerisme is dan ook een belangrijke bron van inkomsten voor de stad. Het heeft mooie stranden, en verder is de natuur in en rond het Troodosgebergte ook zeer rijk aan vegetatie en bezienswaardigheden.

Paphos heeft een internationaal vliegveld, waar veel chartervluchten op vliegen. Dit ligt zuidoostelijk van de stad. De haven van Paphos is niet zo belangrijk: de normale scheepvaart gaat via de haven van Limasol. Evengoed is de marina van Paphos voor jachten en dergelijke van belang. Er is geen spoorlijn op het eiland, per bus kan men andere plaatsen van het eiland bereiken.

Niet ver van de stad steekt de rots van Aphrodite uit de zee op. Volgens legendes zou Aphrodite, de godin van de schoonheid, hier geboren zijn uit de golven van de zee. De naam Petra tou Romiou betekent letterlijk Rots van de Romeinen in het Grieks.

Men onderscheidt diverse onderdelen van de stad, Pano Paphos, Kato Paphos, Nea Paphos en Ktima Paphos.

Vanwege de grote archeologische waarde ervan staat de hele stad op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

[bewerk] Bezienswaardigheden

  • Archeologisch museum
  • Byzantijns museum
  • Etnografisch museum
  • Huis van Dionysos met moza├»eken
  • Kasteel van Paphos
  • Rots van Aphrodite (Petra tou Romiou)
  • Tombe van de koningen


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Paphos; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Paphos"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen