Paraguay

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Paraguay is een land in centraal Zuid-Amerika. Het grenst in het noorden aan Bolivia, in het oosten aan Brazilië en in het zuiden en westen aan Argentinië. De naam van het land betekent "water dat naar de oceaan vloeit" en is afgeleid van de Guaraniaanse woorden pará ("oceaan"), gua ("naar"), en y ("water").

[bewerk] Geografie

Paraguay is naast Bolivia de enige binnenstaat op het westelijk halfrond. Het land is relatief vlak. De hoogste berg is de Cerro Perro (842 meter). Het laagste punt ligt op 46 meter op de plaats waar de Rio Paraguay en Paraná samenkomen. Dit zijn tevens de grootste rivieren van het land. Het grootste gedeelte van het land wordt ingenomen door de Chaco Boreal, onderdeel van de Gran Chaco. Dit savanne-achtige gebied met verschillende boomsoorten omvat meer dan 70% van het territorium van Paraguay, maar er woont slechts 4% van de totale bevolking. Dit komt grotendeels door het klimaat, de zomers zijn er zeer heet met soms temperaturen tot 50 graden Celsius.

Stad

De hoofdstad van Paraguay is Asunción


[bewerk] Demografie

Paraguayanen zijn voor het grootste deel nazaten van immigranten uit diverse Europese landen, waarbij de nakomelingen van Spaanse, vooral Baskische immigranten overheersen. Hierdoor is Spaans de officiële taal en heeft Paraguay een westerse cultuur.

Er is echter ook een minderheid van Guaraní sprekende Amerindianen. Ook het Guaraní is een officiële taal in Paraguay. Daarnaast leven er mennonieten op de Chaco Boreal. In verschillende golven emigreerden zij van de jaren 1920 vanuit Rusland, Canada en Europa naar Paraguay en stichtten er drie verschillende en deels overlappende kolonies in het noordwesten van het land. Zij spreken Duits en kennen een hoge graad van autonomie.

[bewerk] Bezienswaardigheden

  • Jezuïetenmissies van La Santisima Trinidad de Parana en Jesus de Tavarangue


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Paraguay; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Paraguay"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen