Pattani

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

De stad Pattani is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Pattani en het district Pattani in het zuiden van Thailand. De stad telt ongeveer 45.000 inwoners. De bevolking is voornamelijk moslim en spreekt overwegend de lokale taal het Yawi. De stad lijkt op het eerste gezicht meer op een stad in Maleisiƫ of Indonesiƫ dan een stad in Thailand. Ook de westerse gebouwen achtergelaten door Nederlanders, Portugezen en Engelsen maken dat de stad een on-Thaise sfeer heeft. De stad ligt aan de monding van de Pattani rivier die hier uitmond in de baai van Pattani een hoefijzervormige baai aan de Golf van Thailand.

[bewerk] Bevolking

De bevolking van de stad wordt voor ongeveer 80% gevormd door moslims die het Yawi spreken. De rest van de bevolking bestaat uit Chinezen en Thais uit andere delen van het land. Over het algemeen gaan de burgers zonder problemen met elkaar om, dit uit zich onder andere in het feit dat de overwegend moslimbevolking een Boeddhistische Chinese burgemeester heeft gekozen.

[bewerk] Bezienswaardigheden

  • De moskee Matsayit Klang
  • De moskee Matsayit Kru Ze
  • De San jao leng ju Kieng


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Pattani; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Pattani"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen