Portaal:Dierentuin

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Een dierentuin is een verzameling levende, oorspronkelijk wilde dieren, gehouden om het publiek de gelegenheid te geven deze te kunnen bekijken. Tegenwoordig wordt een dierentuin steeds vaker een "zoo" genoemd. De dierentuinen in Europa dienen volgens Europese wetgeving (de Europese Dierentuinrichtlijn) over een Dierentuinvergunning te beschikken.

Dierentuinen hebben het doel om met uitsterven bedreigde soorten te kunnen fokken en zo de soort te behouden en indien mogelijk weer in het wild uit te zetten. Om de negatieve gevolgen van inteelt te voorkomen, wordt er voor diersoorten een stamboek vastgelegd.

De oudst bekende dierentuin is de Tiergarten Schönbrunn (1752). Wereldwijd zijn er circa 3.000 dierentuinen, waarvan circa 250 in Europa. Zie hiervoor de lijst van dierentuinen.

Bent u een echte dierentuin fan? Kijk eens op Dierentuin.nl

Droomt u dan weg in de prachtige ogen van een giraf, toeter mee met de roep van de olifant en waggel als een pinguïn tijdens een bezoek aan diverse dierentuinen in Nederland! Wij hebben voor jou als grootste dierentuinfan alle parken op een rijtje gezet zodat je niets hoeft te missen van al dit dierenplezier!

[bewerk] Parken

[bewerk] Provincies

Aqua Zoo Friesland
Aqua Zoo Friesland
Dolfinarium Harderwijk
Dolfinarium Harderwijk
Diergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp
Apenheul
Apenheul

Groningen

Friesland

Drenthe

Overijssel

Utrecht

Noord-Holland

Zuid-Holland

Zeeland

Gelderland

Noord-Brabant

Limburg

[bewerk] Arrangementen

Bent u op zoek naar een leuk dierentuin arrangement? Wij bieden u diverse arrangementen voor een gezellig gezinsuitje of een heerlijk weekendje weg!

Altijd al eens aapjes willen kijken? Dat kan in de Apenheul in Apeldoorn. Wie bieden u een Familie van Oranje arrangement van Best Western Hotel Het Loo aan waar u optimaal kunt genieten en een bezoek nemen aan dierentuin de Apenheul is zeker de moeite waard!

Niets zo leuk als een dagje dierentuin maar vermoeiend is het wel. Combineer daarom een dagje dierentuin met een overnachting en ga er een paar dagen tussen uit. Wedden dat u uitgerust weer thuis komt? Met het Amsterdam in de Bocht arrangement kunt u optimaal genieten en een bezoek brengen aan Artis, de oudste dierentuin van Nederland.

Neemt u eens een bezoek aan het schitterende en veelzijdige park Burgers' Zoo, gelegen midden op de Veluwe. Het park is zo veelzijdig dat u na een dagje dierentuin nog wel even tot rust moet komen. Combineer uw reis daarom met een overnachting! Wij bieden u diverse Burgers Zoo arrangementen.

Het Dierenpark Amersfoort arrangement van Van der Valk Hotel Leusden is een geweldige combinatie voor een dagje dierentuin met een overnachting.

Emmen brengt mensen en dieren dichter bij elkaar. Als bezoeker krijg je een inkijkje in het dagelijks leven van dieren uit alle werelddelen. En juist dat alledaagse zie je zelden! In Drenthe bent u echt even lekker weg. Vanuit Hoogeveen zijn vele mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Wij bieden u diverse arrangementen van het Noorder Dierenpark in Emmen.

Een wereldreis maken in 1 dag? Dat is mogelijkheid in het Gaiapark in Kerkrade. Wij bieden u diverse arrangementen van het Gaiapark in Kerkrade.

Lekker een weekendje genieten in Hotel WICC. Wij bieden u een Beestachtig spannend arrangement van Hotel WICC Zo is bijvoorbeeld het Ouwehands Dierenpark op enkele minuten rijden van het hotel gevestigd.

Combineer een dagje dierentuin met een overnachting en ga er een paar dagen tussen uit. Wij bieden u diverse arrangementen van Zoo Labyrinth Boekelo.

Voor meer arrangementen klikt u op:

Dierentuin arrangementen

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen