Portugal

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Portugal is het westelijkste land van continentaal Europa. Het beslaat omstreeks 16 procent van het Iberisch Schiereiland. Spanje is Portugals enige buurland. Portugal is een onmiskenbaar maritiem land, met een lange Atlantische kust.

Tot Portugal behoren tevens de eilandengroep de Azoren en het eiland Madeira, met de eilandengroep van de Ilhas Selvagens, alle gelegen in de Atlantische Oceaan. Sinds 1986 behoort het land tot de Europese Unie.

Inhoud

[bewerk] Plaatsen

De hoofdstad is Lissabon

Andere steden zijn o.a.:

Het eiland

[bewerk] Rivieren

De grootste rivieren zijn:

Andere rivieren zijn:

  • Guadiana
  • Minho
  • Mondego
  • Sado

[bewerk] Cultuur

In de muziek is de Fado erg belangrijk. Madredeus is een voorbeeld van bekende, recente Portugese volksmuziek.

[bewerk] Eten en drinken

De ligging van Portugal en haar verleden hebben ertoe geleid dat in de Portugese keuken veel vis wordt gebruikt. Er wordt wel eens gezegd dat er voor elke dag van het jaar wel een bacalhau-recept is. Ook varkensvlees is een favoriet ingrediënt in de Portugese keuken. Portugezen behoren tot de grootste rijsteters in Europa. Portugal is het enige Europese land waar koriander van oudsher onderdeel is van de keuken.

Portugese wijnen zijn erg bekend. Buiten Portugal zijn vooral bekend de port, vinho verde en madeira. De drie belangrijkste wijnregio's zijn Dão, Alentejo en Estremadura. Queijo da Serra, Azeitão en Serpa zijn populaire kazen.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Portugal; Het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Portugal"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen