Rijswijk (Zuid-Holland)

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Rijswijk is een stad en gemeente, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De stad ligt aan de oostrand van Den Haag en aan de westrand Delft. De gemeente maakt deel uit van het kaderwetgebied Haaglanden, en heeft in totaal 47.154 inwoners (1 juni 2007, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 14 kmĀ².

Rijswijk is gebouwd in het Hollandse kustgebied dat vroeger tot de rivierendelta behoorde. Bewoning vond in de Nieuwe Steentijd al plaats, eerst in het veengebied achter de strandwallen, maar later, toen het waterpeil steeg, op de strandwallen.

Het paleis van Willem III, Huis ter Nieuwburg, werd de locatie voor de vredesonderhandelingen, en uiteindelijk kon in 1697 de Vrede van Rijswijk worden getekend. Een half jaar lang was Rijswijk het middelpunt van Europa geweest.

[bewerk] Natuur

Rijswijk telt verschillende parken, zoals het Rijswijkse Bos, het Elsenburgerbos en het Wilhelminapark.

[bewerk] Bedrijven

Plaspoelpolder is een grote kantorenwijk in Rijswijk die aan veel mensen uit de regio werk biedt. Tegenwoordig beter te bereiken door HTM tramlijn 17.

[bewerk] Bekende bedrijven

  • Het Biomedical Primate Research Centre dat biomedisch en pre-klinisch onderzoek doet met apen.
  • Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).
  • Het Europees Octrooibureau.
  • Het CBR.
  • TNO
  • Shell Exploration & Production International Centre

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Rijswijk; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen