Rotterdam

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Rotterdam
Rotterdam

Inhoud

[bewerk] Algemene informatie

De havenstad Rotterdam is de de grootste stad van de provincie Zuid-Holland (overigens niet de hoofdstad), gelegen aan de Maas. De stad beschikt over de grootste zeehaven (ruim 100km²!) van Europa en op de haven van Shanghai na de grootste haven van de wereld! Hierdoor is Rotterdam een belangrijke stad voor de economie van Nederland. Rotterdam is een stad die anders is dan andere steden. In het centrum van de stad kunt u genieten van de levendige jonge stadscultuur en de vele winkels, restaurants en cafe’s. Ook staat de stad bekend om zijn moderne architectuur. De Erasmusbrug, Museum Boymans van Beuningen, de Paalwoningen en Kubushuizen vindt u in Rotterdam. Meer informatie vind u op Rotterdam.nl

Bezoek deze prachtige stad met een groep ! groepsuitjes rotterdam

[bewerk] Overnachtingen

Langer dan 1 dag naar Rotterdam? Hieronder kunt u kiezen uit een van de mogelijkheden om een weekendje of langer te verblijven in deze stad.

- Weekendje weg
- Overnachtingen

[bewerk] Dagje Uit

Een gezellig dag uit naar Rotterdam is een leuk idee! Breng een bezoek aan de haven, het museum Boymans van Beuningen of neem een kijkje in de Kubuswoningen.

- uitjes rotterdam

- theater in rotterdam

[bewerk] Avondje Uit

In Rotterdam worden het hele jaar door verschillende evenementen en festivals georganiseerd die u kunt bezoeken. Ook zijn er in de stad vele restaurants, cafe’s en discotheken waar u een gezellige avond uit kunt beleven. Uiteraard is een bezoek aan een bioscoop of theater ook in deze wereldhavenstad mogelijk.

- Avondje uit rotterdam

[bewerk] Bedrijfsuitje

Leer Rotterdam én uw collega’s beter kennen met één van de originele bedrijfsuitjes. Wat dacht u van een rondvaart door de grootste haven van Europa, op de fiets langs de highlights van Rotterdam of een origineel teambuilding programma door de binnenstad?

- bedrijfsuitje rotterdam

- feest arrangementen Rotterdam

[bewerk] Funshopping

Voor een dag shoppen zit u in Rotterdam goed! De vele winkelstraten en een grote diversiteit aan winkels maken dat u zult slagen. De Lijnbaan is het oudste winkelcentrum in Rotterdam, deze straat is gedeeltelijk overdekt. Design Dock is een voormalige vleeswarenfabriek die is verbouwd tot een winkelpromenade met de beste designshops.


- Markten
- Tip Woonmall Alexandrium

[bewerk] Kunst en Cultuur

Tijdens en culturele dag weg in Rotterdam hoeft u zich niet te vervelen. Rotterdam beschikt over verschillende musea. Breng een bezoek aan het Maritiem museum, Boymans van Beuningen of de kunsthal Rotterdam. Ook bij de havens raakt u niet uitgekeken.

- Rotterdam.nl Monumenten
- Evenementen
- Musea & Galeries

[bewerk] Sport & Recreatie

Ook de sportievelingen kunnen zich prima vermaken in Rotterdam. Zo is er bijvoorbeeld Klimcentrum Monte Cervino waar u binnen en buiten kunt klimmen. Een bezoek aan het Skatepark Westblaak of Skateland kan natuurlijk niet missen wanneer u een fanatiek skater bent. Voor een wandeling in de mooie natuur kunt u net iets buiten de stad gaan. Hier zijn enkele mooie recreatiegebieden gelegen.

- Wandelroutes
- Fietsroutes
- Health en Beauty
- TIP!! Diergaarde Blijdorp
- Recreatiegebieden


[bewerk] Vervoer

Naar en in Rotterdam zijn de openbaar vervoersmogelijkheden goed aangelegd. De NS en de RET verzorgen dit samen. De tijden van de bussen, treinen, trams en de metro sluiten goed aan zodat u over het algemeen niet lang hoeft te wachten. Rotterdam Airport is met het openbaar vervoer en de auto goed te bereiken. Een leuk vervoersmiddel in de regio Rotterdam is de Waterbus. De Waterbus brengt u heen en weer tussen Rotterdam, Ridderkerk, Krimpen aan de Lek, Kinderdijk en de Drechtsteden. Tijdens de tocht met de waterbus kunt u volop genieten van de natuur om u heen.

- NS
- RET


[bewerk] Fiets en autoverhuur

Komt u met het openbaar vervoer naar Rotterdam en wilt u toch mobiel zijn in de stad. Voor het huren van fietsen of een auto zijn er diverse mogelijkheden. Verschillende verhuurbedrijven voldoen graag aan uw wensen zodat u een verblijf naar wens heeft.

- Fietsverhuur
- Autoverhuur

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Rotterdam; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Rotterdam"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen