Schouwen-Duiveland

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Kerk in Renesse
Kerk in Renesse

Schouwen-Duiveland is een Nederlands eiland, tevens gemeente en landstreek in de Nederlandse provincie Zeeland. De gemeente telt 34.152 inwoners (per 1 juli 2006) en heeft een oppervlakte van 301,34 km² (waarvan 69,81 km² water).

Het eiland heeft een tweetal vaste verbindingen naar Goeree-Overflakkee: de Brouwersdam en de Grevelingendam. En de Oosterscheldekering gaat net als de Zeelandbrug naar Noord-Beveland. In de zomermaanden is er een fiets-/voetveer verbinding vanuit Bruinisse naar het schiereilandje Sint Philipsland. Het eiland is grotendeels vlak en sommige delen liggen zelfs iets onder het zeeniveau. Op de westpunt is een duingebied waarvan het hoogste punt op ongeveer 42 meter boven de zeespiegel ligt. Het eiland is in de zomer erg in trek bij (Duitse) toeristen. Vooral de plaats Renesse is een populaire vakantiebestemming voor jongeren.

[bewerk] Tips

[bewerk] Kernen

Brijdorpe, Brouwershaven, Bruinisse, Burgh, Burghsluis, Dreischor, Elkerzee, Ellemeet, Haamstede, Kerkwerve, Looperskapelle, Moriaanshoofd, Nieuwerkerk, Nieuwerkerke, Noordgouwe, Noordwelle, Oosterland, Ouwerkerk, Renesse, Scharendijke, Schuddebeurs, Serooskerke, Sirjansland, Westenschouwen, Zierikzee (gemeentehuis), Zonnemaire

[bewerk] Geschiedenis

Het eiland Schouwen-Duiveland bestond ooit uit vier eilanden: Schouwen, Duiveland, Dreischor en Bommenede. In de loop der eeuwen zijn deze door natuur en mens aan elkaar gegroeid.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Schouwen-Duiveland; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen