Snow World, Zoetermeer

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
SnowWorld Zoetermeer is een indoor skibaan met een skipiste in Zoetermeer.

SnowWorld Zoetermeer werd geopend in december 1996, binnen een jaar nadat begonnen was met de bouw. SnowWorld Zoetermeer was de eerste indoor-skipiste met echte sneeuw van Europa. Momenteel bestaat de indoor-skipiste uit twee pistes met een lengte van 160 meter en één piste met een lengte van 210 meter - voor de meer gevorderde skiërs en snowboarders. De eerste twee zijn er al sinds de opening in 1996, de derde piste bestaat sinds december 2003. Inmiddels zijn er plannen om SnowWorld verder uit te breiden. Zo zou er een vierde skipiste met een lengte van ruim 500 meter komen. Ook de faciliteiten worden uitgebreid. Zo komt er een schaatshal en komt op 50 meter hoogte een nieuw restaurant en aan de voet van de piste komt een kinderspeelparadijs. De eerste paal voor deze laatste uitbreiding staat gepland medio eerste kwartaal 2008.

Naast de pistes zijn er nog enkele andere faciliteiten, waaronder een après-ski gelegenheid, een fondue-restaurant en een zalencomplex voor vergaderingen.

Op 21 mei 2007 heeft SnowWorld bekend gemaakt ook een hotel te willen bouwen. De gemeente Zoetermeer is nu begonnen met een haalbaarheidsstudie voor een hotel met 400 bedden. De bouw van het hotel zou tegelijk met de uitbreiding met de vierde baan moeten plaats vinden.


'Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Snow World Zoetermeer; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen