TT-Circuit Assen

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Het Circuit van Drenthe is een in Nederland gelegen circuit dat gebruikt wordt voor onder meer MotoGP, Superbike en vanaf 2007 de Champ Car World Series. Het is (soms) beter bekend onder de naam van de MotoGP race: TT Assen. In 2009 zal de proloog van de Ronde van Spanje verreden worden op het circuit.

Inhoud

[bewerk] Het begin

De eerste race werd georganiseerd door 'Motorclub Assen en Omstreken' op 11 juli 1925 over een parcours met een lengte van 28,4 kilometer. Niet over een glad gestreken circuit, maar over klinkerwegen tussen Drentse dorpen. Tijdens deze eerste race was er zelfs een stuk onverharde weg in de traject opgenomen. De route liep over Borger, Schoonloo en Grolloo. Deze eerste race werd gewonnen door Piet van Wijngaarden op een 500 cc Norton met een gemiddelde snelheid van 91,4 kilometer per uur.

De jaren daarna werd de race verreden op een stratencircuit die langs de volgende punten voerde: De Haar, Barteldsbocht (bij Assen), Oude Tol (halverwege Hooghalen), Hooghalen, Laaghalen, Laaghalerveen.

In 1951 reed de Italiaan Umberto Massetti met zijn 500 cc Gilera een snelste ronde met een gemiddelde van 161,4 km/u. In 1954 kwam de Brit Geoff Duke tot 169,7 km/u maar toen was een deel van het traject tussen Assen en Hooghalen geasfalteerd. Tot 1955 werd dit oude circuit gebruikt, daarna werd het nieuwe circuit in gebruik genomen waarvan het huidige permanente circuit een (klein) deel uitmaakt.

Het oude circuit wordt tegenwoordig doorsneden door de A28.

[bewerk] Het huidige circuit

In 1955 werd het vernieuwde circuit met een lengte van 7705 meter in gebruik genomen. Dit resulteerde in een ongekend hoge aanmelding van deelnemers.

Voor de editie van 2006 werd de noordlus grotendeels verwijderd en werd de totale lengte met meer dan een kilometer ingekort. Hiermee ontstond aan de noordkant van het circuit een compacte structuur die vanaf de omliggende tribunes goed is te overzien. De bochten van het nieuwe gedeelte kregen de namen van oude bochten. Het huidige circuit heeft een lengte van 4750 meter en een breedte van 10 meter. Het langste rechte eind is 970 meter.

In het merendeel van de vele bochten loopt het wegdek af naar de binnenkant. Dit, tezamen met het zeer stroeve asfalt, maakt dat er hoge bochtensnelheden mogelijk zijn. Hierdoor is het circuit van Assen een echt rijderscircuit en de rijders met de meeste durf en ervaring zijn hier duidelijk in het voordeel. Ook als het wegdek nat is blijft de grip hoog.

Op 3 augustus 2007 werd het ronderecord verbroken door Jos Verstappen. Met een A1GP-bolide zette hij een tijd neer van 1.32.824. Helaas bleef deze tijd niet heel lang staan: 12 augustus 2007 was het Andreas Wirth met zijn 3 jaar oude Lola Champ Car die het record bijstelde naar 1:28.276, ruim 4 seconden sneller dan Jos Verstappen.

Op 1 september 2007 werd deze tijd verbeterd door de Fransman SĂ©bastien Bourdais. In zijn McDonald's Cosworth Champ Car kwalificeerde hij zich met 1:18:765 op pole position voor de eerste Champ Car World Series race in Nederland. Ter vergelijking: het ronderecord voor de MotoGP staat op naam van de amerikaan Nicky Hayden. In 2006 reed hij op een Repsol Honda naar een tijd van 1:37:106 tijdens de kwalificatietraining voor de Dutch TT, ruim 19 seconden langzamer dan Bourdais in zijn Champ Car.

[bewerk] Uitbreiding en verbouw

Op 6 juli 2004 werd bekend gemaakt dat in samenwerking met een projectontwikkelaar plannen zijn gemaakt voor een amusementspark op de plaats waar tot voor kort de noordlus lag.

Het nieuwe centrum moet goed zijn voor 300.000 bezoekers per jaar en er is een investering mee gemoeid van 85 miljoen euro.

[bewerk] De organisatie

Tegenwoordig is de organisatie en het beheer van het circuit in handen van een stichting, nu voorgezeten door Jos Vaessen. Jaap Timmer is een van de bestuursleden, bij leven al legendarisch en hij wordt dan ook Mister TT genoemd. Hij is de zoon van Geert Timmer, een motorcoureur die een bocht op het TT-circuit naar zich genoemd kreeg.

In juni 2004 werd Roel Pranger gepresenteerd als nieuw bestuurslid. Hij was daarvoor tien jaar voorzitter van Motorclub Assen. Pranger groeide op als zoon van een hotelier/caféhouder in Vries. Het Ducati fabrieksteam kwam altijd bij hen in het hotel logeren. Sindsdien had hij een levenslange relatie met de motorsport. Pranger maakte jaren deel uit van de medische dienst tijdens de TT. Hij was de eerste die met een mobiele kliniek langs het circuit stond. Het idee is daarna overgenomen door Claudio Costa.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel TT-Circuit Assen; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen