Tanger

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Tanger
Tanger

Tanger is een stad in Noord-Marokko. De stad ligt in de prefectuur Tanger-Asilah, in de regio Tanger-Tétouan. Tanger heeft, exclusief voorsteden, ongeveer 670.000 inwoners

Inhoud

[bewerk] Bevolking en geografie

De stad ligt aan de Straat van Gibraltar, en is zeer belangrijk voor het vervoer van goederen en mensen tussen Europa en Afrika. De stad heeft een snel groeiende bevolking. Door de economische heropleving die plaatsvindt verlaten de plattelandsbewoners in de buurt van de stad het platteland en gaan zich vestigen in de stad waar er meer werk is.

[bewerk] Economie

Tanger is Marokko's tweede belangrijkst industrieel centrum na Casablanca. De industriële sectoren zijn divers: textiel, chemisch, mechanisch en maritiem. De stad heeft momenteel vier industriële zones waarvan twee de status van Vrije Economische Zone hebben.

Tangers economie is zeer afhankelijk van toerisme. Hotels en resorts nemen toe met projecten gesubsidieerd door buitenlandse investeringen. Vastgoedmakelaars en bouw- en renovatiebedrijven hebben veel geïnvesteerd in toeristische infrastructuur. De jaren 2007-2008 waren belangrijk voor de stad, gezien de grote bouwprojecten die klaar zijn. Deze bevatten de nieuwe haven Tan-Med en bijbehorende industriële zones, een stadion met 45000 plaatsen, een uitgebreid zakengebied en een gerenoveerde toeristische infrastructuur.

De stad heeft een snelle plattelandsvlucht gezien van kleine steden en dorpen in de regio. De bevolking is bijna verdrievoudigd in 22 jaar. Dit fenomeen leidde tot de ontwikkeling van voorstedelijke krottenwijken, bewoond door arme mensen, waarin de nodige infrastructuur ontbreekt

[bewerk] Transport

De veerverbinding tussen Tanger en de Spaanse steden Algeciras en Tarifa is zeer regelmatig. Vanuit steden als Algeciras, Tarifa of Gibraltar kan men een dagtocht maken naar Tanger. Verder is er een treinverbinding tussen de stad en andere Marokkaanse steden zoals Casablanca en Rabat.

De recent aangelegde autosnelweg die vanaf Marrakesh tot Tanger gaat wordt nu verder verlengd richting Tetuan en Ceuta. Ook is er de internationale luchthaven van Ibn Batuta die momenteel wordt gerenoveerd en vergroot om de grotere getallen passagiers te kunnen dragen. Verder wordt er een nieuwe haven aangelegd die de grootste van Afrika zal zijn en de taken van de vorige verouderde haven zal overnemen. De eerste haven zal worden omgebouwd tot aanlegsteiger voor privé-boten

[bewerk] Cultuur

De multiculturele mengeling van moslims, christenen, joden en immigranten trok schrijvers zoals Paul Bowles, William S. Burroughs, Jack Kerouac, Tennessee Williams, Brion Gysin en de band The Rolling Stones naar de stad toe.

In de jaren '40 tot 1956, toen de stad een Internationale Zone was, lokte de stad excentrieke miljonairs, een ontmoetingsplaats voor geheime agenten en allerlei crimineel gespuis, en was het een mekka voor de gokkers, een Eldorado voor the fun-loving "Haute Volée".

[bewerk] Bezienwaardigheden

  • Museum voor Marokkaanse kunst
  • Oudheidkundig museum
  • Museum voor Amerikaanse betrekkingen
  • Forbes museum
  • Kasbah van Tanger
  • Haven van Tanger
  • Asilah (net buiten Tanger)


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Tanger; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Tanger"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen