The European Fine Art Fair, Maastricht

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

The European Fine Art Fair afgekort TEFAF is een jaarlijks terugkerende kunstbeurs in het MECC te Maastricht.

[bewerk] Situering

In het jaar 2007 gaat de beurs voor de twintigste keer door met een deelname van 220 kunst- en antiekhandelaars. Het bezoekersaantal van het jaar daarvoor bedroeg 84 000 belangstellenden. Op deze beurs worden 's werelds mooiste en duurste schilderijen, beelden en juwelen tentoongesteld aan potentiƫle kopers. De beurs kent een internationale faam op gebied van oude schilderkunst want ongeveer 80 % van het wereldaanbod aan oude meesters is jaarlijks te vinden op de TEFAF

De organisatoren verzekeren zich van de kwaliteit en de authenticiteit van de geƫxposeerde kunstwerken, door alle werken voor de opening te laten keuren door een team van experts waarbij ook het Art Loss Register bij betrokken wordt.

[bewerk] Nieuwe trend

De standhouders van het TEFAF bieden niet enkel antiek en oude kunst aan. In 2007 zijn er 42 kunsthandelaars die zich richten op moderne en hedendaagse kunst. Zij bieden een collectie aan die de vergelijking met het kunstbezit van een museum voor actuele kunst goed kan doorstaan. Een greep uit de galerijen: Hauser & Wirth, Pace Wildenstein. Er tekent zich een trend af doordat kunsthandelaars die zich vroeger specialiseerden in oude meesters zich nu ook plots interesseren voor moderne en Aziatische kunst, deels door het afnemend aanbod aan oude kunst. Daarbij verleggen de verzamelaars ook hun interesse.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel The European Fine Art Fair; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen