The London Eye

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Het London Eye is een reuzenrad in Londen, Engeland. Het London Eye werd gebouwd in 1999 en was bij de opening het grootste reuzenrad ter wereld. Inmiddels hebben enkele andere reuzenraden het London Eye al overtroffen in hoogte. Op dit moment is de Singapore Flyer met een hoogte van 165 meter de recordhouder. Het London Eye is 135 meter hoog, weegt 15.000 ton en heeft 32 gesloten capsules.

Het rad staat in Londen op de zuidelijke oever van de Theems, tegenover de parlementsgebouwen. Het London Eye is gebouwd ter gelegenheid van de millenniumwisseling in 2000 en wordt daarom ook wel het Millennium Wheel genoemd. Het rad was, door technische problemen, pas later in dat jaar toegankelijk. Een ritje in het reuzenrad duurt ongeveer 30 minuten (gemiddelde snelheid: 0.26 m/s) en biedt een ruim uitzicht op Londen en het landschap daar omheen. Het rad draait zo langzaam dat het voor in- en uitstappen van de passagiers niet stilgezet hoeft te worden. Bovenin kan men bij helder weer 7 graafschappen, 3 luchthavens, 13 voetbalstadions en 36 bruggen over de Theems zien.

Het London Eye is het op drie na hoogste gebouw van Londen waarvan de top bereikbaar is en draait per jaar ongeveer 6000 keer rond.

[bewerk] Bouw

De attractie mag dan wel in Londen staan, de fabricage heeft in vele delen van Europa plaatsgevonden. De cabines werden gemaakt in Frankrijk door een specialist in skiliften. Het glaswerk voor de cabines komt echter uit Italiƫ. Tsjechiƫ nam de fabricage voor de 23 meter lange (335 ton zware) middenas en naaf voor zijn rekening. In Nederland werden de stalen velg en de poten (310 ton zwaar) gemaakt, ook de aandrijving en besturing is in Nederland ontwikkeld en gebouwd (door de firma Bosch Rexroth). Duitsland kreeg de opdracht voor het fabriceren van de lagers.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-Artikel London Eye; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen