Tikibad, zwemparadijs

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Het Tikibad is het zwemparadijs van het attractiepark Duinrell in Wassenaar, dat werd geopend op 19 april 1984. Ook is het Tikibad het grootste overdekte zwemparadijs in Europa.

[bewerk] Glijbanen

In het Tikibad staan verschillenden glijbanen:

 • Lazy River. Het is de bedoeling dat men hierin met een opgeblazen rubberen band een rustige tocht gaat maken over het water. Deze attractie is voor een deel onder de grond gebouwd. De speciale lichteffecten, donkere tunnels en een waterval moeten de tocht spannender maken. Het is tevens de eerste overdekte 'Lazy River' ter wereld.
 • Cycloon. Hierbij begint men te glijden in een overdekte glijbaan, waarbij de snelheid kan oplopen tot wel 50 km/u. Deze glijbaan komt dan uit in een trechter, en waarbij men uiteindelijk, na vele rondjes te hebben gedraaid, in het 'gat' van de trechter terecht komt en in het zwembad valt.
 • Tornado. Deze glijbaan is één van de twee attracties (Tornado en de Cycloon) waarbij men in een trechter terecht komt, en daarna in het zwembad plonst.
 • Cannon Ball. Dit is de op één na kortste glijbaan in het zwembad. Men begint te glijden, waarna een bocht volgt, vervolgens een recht hellend stuk, en tot slot valt men van een vrij hoge afstand het zwembad in.
 • Pelikaanduik. Dit is de kortste glijbaan in het zwembad. Van een erg hoge afstand glijdt men van deze zeer hellende glijbaan af en na een paar meter valt men dan, vanaf ongeveer 3 meter hoogte, het zwembad in.
 • Moonlight. Hier gaat men met tweepersoons rubberen bootjes in. Dan gaat men in een donkere tunnel met allemaal lichteffecten, maar in deze glijbaan is het meer donker, zo als al is te zien aan de naam Moonlight (maanlicht). Ook worden zulke glijbanen wel 'black-hole-glijbanen' genoemd. Je weet dan vaak niet welke kant je uitgaat.
 • Starfright. Deze is bijna hetzelfde als de Moonlight, maar dan zijn er meer lichteffecten in geplaatst, ook te zien aan de naam Starfright (sterrenangst)
 • Blits. Dit is één van de snelste glijbanen in het zwembad. Men begint te glijden, waarna een steile bocht naar rechts volgt, daarna een recht stuk, en tenslotte een grote bocht naar rechts, om vaart te verminderen.
 • Flits . Dit wordt gezien als de snelste glijbaan van het zwembad. Als men begint te glijden, volgt een erg steile helling naar beneden. Hierbij kunnen snelheden oplopen tot wel 60 km/u. Daarna volgt ook een recht stuk en een bocht naar rechts om vaart te verminderen, net zoals bij de Blits. Deze twee glijbanen komen dan ook naast elkaar uit.
 • Family Slide. Dit is een erg lange glijbaan (ongeveer 110 meter) met veel bochten en wat hellingen.
 • Super Slide. Ongeveer hetzelfde als de Family Slide, alleen dan met iets meer snelheid.

Tevens is er een ligweide en een buitenbad.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Tikibad; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen