Times Square

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Times Square "by night"
Times Square "by night"

Times Square is zowel een plein als een buurt in Manhattan, New York in de buurt van 42nd Street en Broadway. De naam is afgeleid van het voormalige hoofdkantoor van de krant The New York Times. Tot de bouw daarvan in 1904 heette het Longacre Square. Het plein ligt op de kruising van Broadway en Seventh Avenue tussen West 42nd Street tot West 47th Street. Onder het plein ligt het metrostation Times Square-42nd Street.

Het plein is het culturele centrum van New York City. In de jaren tachtig van de vorige eeuw stond de buurt er echter zeer verpauperd bij. Door een gezamenlijk initiatief van overheid en ondernemers kreeg de buurt na 1990 weer zijn oude allure. Opvallende kenmerken van het plein Times Square zijn de elektronische billboards, waarvan er meer dan 50 hangen. De theaterwijk Broadway, genoemd naar de straat, bevindt zich hier.

Elke oudejaarsavond zijn er veel mensen op en rond het plein. Even voor twaalf uur kunnen zij een grote, glanzende bal zien dalen langs een 23 meter hoge vlaggenmast boven op One Times Square Plaza. Vele miljoenen mensen volgen dit rechtstreeks op de televisie. Times Square wordt over het algemeen als de meest bekende straat van de wereld beschouwd. In New York staat het ook wel bekend als Crossroads of the World.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Times Square; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.


Klik hier om terug te gaan

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen