Tokio Monorail

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Monorail
Monorail

Tokyo Monorail is een monorail systeem dat Tokyo International Airport verbindt met het Station Hamamatsucho in het centrum van Tokio, Japan. De treinen rijden over een verhoogd "spoor" welke de kust van de Baai van Tokio volgt. De rit vanaf het vliegveld naar Hamamatsucho duurt 21 minuten en kost ¥470 per richting.

[bewerk] Eigenschappen

De zes rijtuigen tellende treinen rijden tot 80 km/h maar door de vele stops ligt het gemiddelde op 45 km/h. Ieder rijtuig heeft banken die in beide rijrichtingen staan. Ook hebben de rijtuigen extra bagageruimte wat een gemak is voor vliegtuigpassagiers. Tokyo Monorail is een van de weinige "private" spoorwegen die het JR East's Suica smart card systeem gebruiken.

[bewerk] Toegang tot de luchthavens

Passagiers welke reizen naar de luchthaven kunnen voordeel halen uit de Tokyo City Air Terminal, faciliteiten op het station van Hamamatsucho. Voor binnenlandse vluchten van JAL, ANA, Skymark Airlines, en Air Do kan men gebruikmaken van check-in balies en ticketmachines op het station. Tokio Monorail tickets kan men ook kopen op Kansai International Airport in Osaka, Itami Airport en Naha Airport in Okinawa.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Tokio Monorail; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.


Klik hier om terug te gaan

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen