Trujillo

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Trujillo is een stad in het noordwesten van Peru. De havenstad heeft volgens de volkstelling van 2005 ongeveer 644.500 inwoners en is daarmee de vierde stad van het land.

De stad werd door Francisco Pizarro, de veroveraar van Peru, gesticht in 1534 en genoemd naar zijn geboorteplaats in Spanje. Vijf kilometer van Trujillo bevinden zich de ruïnes van Chan-Chan, de vroegere hoofdstad het Chimú-rijk. Ten noorden van de stad, in de vallei van de Chicama, zijn reliëftekeningen gevonden in het complex El Brujo uit de Mochica- of Moche-cultuur. Ook uit de Moche-cultuur afkomstig zijn de zonne- en maantempels Huaca del Sol en Huaca de la Luna, die op 5 kilometer van de stad liggen.

In Trujillo is een grote visverwerkende industrie. De meeste bewoners van Trujillo zijn indianen. Er is een archeologisch museum met aardewerk van Chimúcultuur en Mochicacultuur. Gebouwen uit de koloniale tijd zijn bijvoorbeeld de kathedraal.


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Trujillo; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Trujillo"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen