Tubbergen

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Tubbergen is een gemeente in het noorden van Twente, in de Nederlandse provincie Overijssel. Op 1 juli 2006 telde de gemeente 20.671 inwoners (bron: CBS) en een oppervlakte van 147,40 kmĀ². De gemeente Tubbergen maakt deel uit van het kaderwetgebied Regio Twente.

De gemeente Tubbergen valt te kenmerken als de meest katholieke gemeente in Nederland. Dit komt onder meer tot uiting in een vrij massale kerkgang (mishoren) en het hoogste percentage CDA-stemmers van geheel Nederland. Vooral de dorpen rond de hoofdkern Tubbergen zijn zeer hechte gemeenschappen.

[bewerk] Tips

  • Klikt u hier voor diverse groepsuitjes in de buurt van Tubbergen in de provincie Overijssel
  • Bent u op zoek naar een leuk arrangement in de regio Sallandse Heuvelrug

[bewerk] Bezienswaardigheden

  • De rooms-katholieke Pancratius-basiliek in het dorp Tubbergen bestaat uit een forse gotische toren en een neo-gotisch schip naar ontwerp van Alfred Tepe. De kerk heeft gebrandschilderde glas-in-lood ramen gemaakt door vijf generaties van de glazeniersfamilie Nicolas. De kerk is op 5 januari 2000 door het Vaticaan verheven tot basiliek.
  • Aan de rand van Tubbergen boven op de Tubbergse Es bevindt zich het standbeeld van Mgr. Dr. Schaepman.
  • Aan de rand van de gemeente voorbij Vasse ligt het natuurreservaat Het Springendal.
  • Ten zuiden van Tubbergen bevindt zich de Kroezeboom op de Fleringer Es

[bewerk] Landelijke bekendheid

In het verleden genoot Tubbergen enige landelijke bekendheid doordat er elk jaar internationale motorraces op een stratencircuit gehouden werden. Deze races werden tot eind jaren '70 gehouden.


'Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Tubbergen; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Tubbergen"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen