Uilen en Dierenpark De Paay

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Uilen en Dierenpark De Paay
Uilen en Dierenpark De Paay

De Paay is een kleinschalig uilen- en dierenpark gelegen aan de rivier de Linge in de Betuwe. Langs een kronkelig dijkje van Beesd naar Rhenoy vindt u, verscholen door bomen, de ingang van ons park.

Het unieke aan de Paay is de mogelijkheid om kangoeroes te aaien in de kangoeroeweide. Zodra de temperatuur in de lente wat gaat stijgen mogen de cavia's in hun buitenverblijf. Dit is een hele grote caviaweide waar u en uw kinderen mogen rondlopen. Ondertussen is het in het uilenbos schemerig en zitten de uilen stoļ£©jns op hun boomtak.

Het park is ongeveer een hectare groot en biedt plaats aan zo'n 78 verschillende diersoorten Alle dieren zijn gehuisvest op zeer korte afstand van de paden waardoor de bezoeker een prima contact heeft met elk dier. Echt bijzonder is de kangoeroeweide. Hier wonen een aantal Benett Wallaby's, een klein soort kangoeroe. Zij lopen vrij rond in de weide net als de bezoekers en daardoor is er een rechtstreeks contact mogelijk. De caviaweide biedt net zoiets. Tijdens de warme lentedagen en de zomer lopen er tientallen cavia's los rond en vinden het heerlijk om geaaid te worden door de bezoekers. De telefooncel die u tegenkomt beslist niet opendoen. Het is namelijk het huis van de Russische rattenslang. Het is vaak wel even zoeken voor je hem vindt, hij gaat meestal schuil in zijn achtergrond. Alhoewel niet alle dieren u in de gaten houden zijn de stokstaartjes kampioen wachtpost. De gehele dag staat er eentje op zijn plek klaar om de rest te waarschuwen voor een gevaar. Bij alarmfase 1 roetsen ze allemaal tegelijk hun holen in, om vervolgens na een korte tijd weer hun parmantige kopjes naar buiten te steken. Het viel waarschijnlijk toch wel mee met het gevaar. Rondlopen tussen al deze dieren is een unieke ervaring. De teksten op de infoborden met bijbehorende foto geven u een extra stukje informatie.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen