Uitmarkt, Amsterdam

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

De Uitmarkt is een jaarlijks evenement in Amsterdam in het laatste weekeinde van augustus. Het kondigt de start van een nieuw cultureel seizoen aan. De Uitmarkt bestaat uit een grootschalige publieksmanifestatie in de binnenstad van Amsterdam die sinds 1977 wordt georganiseerd. Het aantal bezoekers bereikte in 2006 het recordaantal van een half miljoen, gespreid over drie dagen.

Theatergezelschappen, orkesten, ensembles, theaters, cabaretiers, impresariaten, musea, jazz-, wereldmuziek- en popartiesten presenteren zichzelf met nieuwe programma's en tentoonstellingen op de podia en informatiemarkt. Voorts is er een grote boekenmarkt aan het evenement verbonden.

De locatie varieert. Na vijf jaren op het Museumplein en omgeving vond de Uitmarkt in 2006 plaats in de omgeving Dam, Nieuwmarkt, Waterlooplein en Nes. De 30e Uitmarkt in 2007 vond plaats in het Oostelijk Havengebied rond de Piet Heinkade, Kop van het Java-eiland, Oosterdokseiland en het Oosterdok.

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Uitmarkt Amsterdam; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen