Utrecht (stad)

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
ligging van Utrecht
ligging van Utrecht

Inhoud

[bewerk] Algemene informatie

Utrecht, De stad van de smalle steegjes, bijzondere winkels, gezellige pleinen en grachten en werven en natuurlijk de stad van de Dom! Utrecht is een stad vol verrassingen. De eeuwenoude grachten en werven in deze stad zijn uniek. Toen de werven gebouwd werden waren deze bedoeld om te kelders van de woningen toegankelijk te maken, tegenwoordig is het er gezellig vertoeven in een van de restaurantjes. Vele van deze werven zijn omgebouwd tot gezellige restaurantjes met terrassen aan het water. Wanneer u met uw rondvaartboot, waterfiets, roeiboot of kano over de Utrechtse Grachten vaart kunt u de restaurants vanaf het water bekijken. Een heel leuk aanzicht. Een belangrijk punt in Utrecht is de Dom. Het is de hoogste kerk van Nederland en u kunt het beklimmen. Wanneer u bovenop de toren bent heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook het uitgaansleven in Utrecht is gezellig. Vele cafe‘s, restaurants en theater zorgen ervoor dat u uzelf niet hoeft te vervelen. Meer informatie vind je op de site van de gemeente utrecht.

[bewerk] Overnachtingen

Een weekend naar Utrecht? Een overnachting in een van de hotels, bed & breakfast, groepsaccomodaties of op een van de campings in Utrecht is een aanrader!

- Hotels
- Bed & Breakfast
- Groepaccomodaties
- Campings
- weekendje weg utrecht

[bewerk] Dagje Uit

Een dagje uit in Utrecht is een leuk dagje uit! In het centrum van de stad valt veel te beleven en te zien. Neem eens een kijkje bij de grachten en werven in de stad, beklim De Domtoren, of ga langs bij een van de musea.

Leuke uitjes in utrecht beginnen hier, een ruim aanbod van leuke groepsuitjes voor kleine en grote groepen .

- Utrechtse grachten

[bewerk] Avondje Uit

Utrecht is een leuke stad om een avondje uit te gaan. Gezellige terrasjes en nog veel meer andere uitgaansgelegenheden maken van uw avondje uit een geslaagd avondje uit. Utrecht biedt veel mogelijkheden voor een actief uitgaansleven. Het echte feestbeest voelt zich hier snel thuis.

- Utrechtse grachten
- Dineren
- Avondje Utrecht
- theatervoorstellingen in utrecht

[bewerk] Bedrijfsuitje

Wat dacht u van een gezellige borrel tijdens een rondvaart, een originele bedrijfsuitje utrecht kroegenpuzzeltocht of een culinaire stadstour langs diverse eetgelegenheden. Kies voor een van deze arrangementen en ontdek dat in Utrecht alles mogelijk is!

- bedrijfsuitje utrecht

[bewerk] Vergaderen

Centraal gelegen in Nederland maakt Utrecht tot een perfecte bestemming voor uw meeting! U kunt er ook voor kiezen in de provincie utrecht te vergaderen zoals op Vergaderen.nl weergegeven is. Vergaderruimte.nl presenteert u enige vergaderlocaties in Utrecht stad.

Het Utrecht Convention Bureau onderdeel van Toerisme Utrecht) is uw neutrale partner bij uw (volgende) congres in Utrecht, en zet zich met onafhankelijk en kosteloos advies in om uw congres of evenement de gewenste kwaliteit en uitstraling te geven.

[bewerk] Funshopping

Utrecht is DE stad om te gaan shoppen! Gelegen naast het Centraal Station Utrecht kunt u winkelen in het winkelcentrum “Hoog Catharijne” met de bekendere winkelketens. Kleine boetiekjes en aparte winkeltjes kunt u vinden in de smalle steegjes die zich meer in het stadscentrum bevinden. Ook beschikt Utrecht over de “Utrecht Funshopping Gids” waarmee u gemakkelijk de winkels vind waarnaar u opzoek bent.

- Utrecht.nl Koopzondagen
- Markten
- Hoog Catharijne (TIP)

[bewerk] Kunst en Cultuur

Utrecht beschikt over een aantal attracties die u moet bezoeken. Het unieke Utrecht Museumkwartier waar u de mooiste kunst en cultuur kunt bekijken is zeker een bezoekje waard. Ook worden er in Utrecht vele festifals georganiseerd en de Culturele Zondag is uniek in Nederland. Prachtige arcitectuur van oude bouwwerken waaronder stoere forten en royale herenhuizen tot aan moderne gebouwen zoals het Rietveld-Schröderhuis en de Speldenknop.

- Utrecht.nl Monumenten
- Utrechts UIT buro
- Musea & Galeries

[bewerk] Sport & Recreatie

Utrecht is een stad met zeer veel sportverenigingen om u bij aan te sluiten, maar ook is er een ruime gelegenheid om te gaan wandelen en fietsen. Omdat de wandel- en fietsroutes rondom de stad goed worden bijgehouden kunt u door een wandeling of een fietstocht plezier, ontspanning, genieten van de frisse lucht en schoonheid combineren in een actief dagje uit.

- Utrecht.nl Sport in Utrecht
- Wandelroutes
- Health en Beauty
- Recreatiegebieden

[bewerk] Vervoer

Utrecht is heel centraal gelegen in Nederland. Centraal Station Utrecht is een groot station waar in de stationshal meerdere winkels en restaurants gelegen zijn. Vanuit Utrecht is het gemakkelijk reizen naar geheel Nederland. Bussen en treinen sluiten goed op elkaar aan zodat u nooit heel lang hoeft te wachten. Ook is er naast het station een taxistandplaats om gemakkelijk te kunnen overstappen vanuit de trein naar de taxi.

[bewerk] Fiets en autoverhuur

Komt u met het openbaar vervoer naar Utrecht en wilt u voor een weekendje een auto huren of komt u om te fietsen in de stad maar er is geen mogelijkheid om uw eigen fiets mee te nemen? Verschillende verhuurbedrijven in de stad voldoen graag aan uw wensen zodat u een verblijf naar wens heeft.

- Autoverhuur
- Fietsverhuur

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Utrecht; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen