Wassenaar

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
ligging van Wassenaar
ligging van Wassenaar

Wassenaar is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 25.651 inwoners (1 januari 2007, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 62,50 km². Binnen de gemeentegrenzen liggen geen andere kernen. De gemeente Wassenaar maakt deel uit van het kaderwetgebied Haaglanden.

Wassenaar bestaat uit een dorpskern met daaromheen een bosrijke omgeving met veel villa's en landhuizen. Vele hiervan zijn vanouds buitenplaatsen, zomerverblijven voor rijke stedelingen. Behalve aan veel (zeer) rijken bieden deze onderdak aan bedrijven en consulaten. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima hebben hier hun woning op het landgoed Eikenhorst. Het landgoed Duinrell is thans in gebruik als pretpark. In de omgeving ligt de renbaan Duindigt, de enige overgebleven gras-renbaan in Nederland.

In het centrum van Wassenaar staat nog een oude, romaanse kerk die grotendeels uit de 12e eeuw dateert. In deze kerk werd prinses der Nederlanden Alexia gedoopt.

Wassenaar grenst aan het dorp Voorschoten waar al jarenlang goede betrekkingen mee zijn. Al van oudsher hebben de twee plaatsen een gezamenlijke geschiedenis. Het geslacht van Wassenaar huisde bijvoorbeeld in Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten en Landgoed De Horsten, waar Eikenhorst een deel van is, ligt gedeeltelijk in de buurgemeente.

Aan de Wassenaarse slag bevinden zich nog de restanten van de Atlantikwall. Met bijna 1000 meter aan ondergrondse gemetselde gangen worden nog 5 bunkers verbonden. Het stelsel doet dienst als vleermuisreservaat en is in de zomer te bezichtigen.

[bewerk] Tips

  • Klikt u hier voor diverse groepsuitjes in de buurt van Wassenaar in de provincie Zuid-Holland
  • Klikt u hier voor leuke arrangementen in de regio Haaglanden
  • Bent u op zoek naar een weekendje weg in Wassenaar?

[bewerk] Sport en recreatie

Deze plaats is gelegen aan de Europese wandelroute E11, ter plaatse ook wel Marskramerpad geheten. De E11 loopt van Den Haag naar het oosten, op dit moment tot de grens Polen/Litouwen. Wassenaar heeft verschillende sportverenigingen zoals hockeyclubs de Kieviten en HGC, en voetbalclubs zoals Blauw-Zwart en FC Wassenaar.

[bewerk] Vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar

Kom voor een gezellig dagje uit of een heerlijke vakantie naar Vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar. Spetteren in het Tikibad, op avontuur in het attractiepark, tot rust komen in een Duingalow of op de camping en genieten van de bossen, duinen, het strand en de zee...

Duinrell


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Wassenaar; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Wassenaar"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen