Wintertuin (productiehuis)

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

De Wintertuin is een literair productiehuis uit Nijmegen, in de Nederlandse provincie Gelderland. De Wintertuin maakt jaarlijks vijf nieuwe producties op het snijvlak van literatuur en andere kunstdisciplines. Daarnaast organiseert de Wintertuin jaarlijks het grootste Nederlandse literatuurfestival. Het Wintertuinfestival vindt plaats in de laatste week van november in de steden Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn.

[bewerk] Oorsprong

De Wintertuin werd in 1990 opgericht in Arnhem door Thomas Verbogt. Tot 1999 was het een tweejaarlijks festival van vier dagen in Arnhem en Nijmegen. Directeuren van de Wintertuin waren Ares Koopman (tot 1996) en Jos Joosten (tot 1998) Vanaf 1999 is Frank Tazelaar directeur en vindt het Wintertuinfestival jaarlijks plaats. In 2005 werd Literair Productiehuis de Wintertuin opgericht en verzorgt de Wintertuin het hele jaar door activiteiten in het hele land, in Belgiƫ en in Duitsland.

[bewerk] Producties

Recente producties (van theateruitvoeringen tot tentoonstellingen en concerten) waren te zien in Bellevue en de Melkweg in Amsterdam, Patronaat te Haarlem, Museum Boymans van Beuningen te Rotterdam en tijdens festivals als Lowlands en De Nachten in Antwerpen.


'Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Wintertuin; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen