Zakynthos

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Zakynthos, is een Grieks eiland en departement, ook bekend onder de naam Zante of Zacinto. Zakynthos behoort met onder meer Lefkas en Kefalonia tot de Ionische Eilanden. Het is het derde eiland in grootte van deze eilandengroep in de Ionische Zee. Zakynthos heeft een oppervlakte van 410 km². De lengte van het eiland bedraagt circa 40 kilometer, de breedte 20 kilometer. De totale kustlengte is ongeveer 123 kilometer. Het hoogste punt van het eiland is Vrachionas op 758 meter boven de zeespiegel.

Het eiland Zakynthos ligt ten westen van het vasteland van Griekenland, ongeveer op gelijke hoogte met Sicilië. De hoofdstad van het eiland is het gelijknamige Zakynthos ofwel Zante en ligt aan de zuid-oostkust.

[bewerk] Klimaat

Zakynthos heeft een subtropisch-mediterraan klimaat. In de wintermaanden is er relatief veel regenval, maar door de gunstige temperaturen is het eiland zeer groen. Er komen veel olijfboomgaarden voor. In de zomermaanden zitten deze vol met chicaden, die zich luid en duidelijk laten horen tijdens hun zoektocht naar een partner. Van de meeste olijven wordt olijfolie gemaakt. De eerste persing geeft de kwaliteit "extra vierge". Er komt zelfs hier en daar een vruchtdragende bananenboom voor.

[bewerk] Toerisme

Het eiland is voor veel mensen een geliefde vakantiebestemming. Andere eilanden zijn te bezoeken met een vissersboot bijvoorbeeld vanaf de haven van Agios Sostis zoals het eiland Kefalonia. Er gaat ook een grote veerboot van de stad Zante naar het vasteland. Bij Laganas staat ook de ruïne van het kasteel Sarakíno, dat in de 18e eeuw beschouwd werd als het mooiste gebouw van het eiland, maar tijdens de aardbeving van 1953 bezweken is.

Tegenwoordig worden alle nieuwe gebouwen aardbevingbestendig gebouwd, door gebruik te maken van betonnen muren en vloeren van extra zwaar gewapend beton.


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Zakynthos; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Zakynthos"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen